Referater

Referat Årsmøde 2017 – Sønderborg vandrehjem / DM på Als

Referat

 1. Formandens beretning

William Siefert (WS), formand for uv-jagt udvalget, afgav beretning for det seneste år.

: UV-Jagtudvalget

UV-Jagt sæsonen startede med ordentlig  brag:

– 5 maj 2017  Afholdte DSF og Scorpena den største internationale undervandsjagt nogensinde afholdt på Dansk grund. Det løb af stablen i Øresund med base på Flakfortet. 48 deltagere fra det meste af verden deltog og det blev Daniel Mann fra Australien der vandt.

 

– 4+5 juni 2016 var der FM/DM på Vestsjælland ved Kalundborg. Her deltog 43 undervandsjægere som var indlogeret på Kalundborg vandrehjem. Ny Danmarksmester blev Mikkel Villadsen.

– 19 + 20 August Nordisk Mesterskab i Waasa, Finland. Her deltog det danske Landshold på 10 UV-Jægere, der var udtaget året før. Det blev til en fin bronze medalje i holdkonkurrencen, på en meget svær udebane.

– 3 + 4 september udtagelsesstævne til Landsholdet 2017 på Langeland. Ud af de 18 bedst placerede (fra de 16 pointjagter afholdt i de 3 kredse), blev de 10 bedste udtaget til landsholdet 2017. De 3 bedst placerede blev endvidere også udtaget til EM i Kroatien september 2017.

– 7 + 8 oktober sendte vi A-Landsholdet (3 deltagere) til Bergen Spearfishing Festival. En international konkurrence, der var med til at ruste Danmark mod NM 2017 og VM 2018, som begge formentlig bliver afholdt i netop Bergen. Det blev til en flot sølvmedalje, ved undertegnede.

– Der er i Jyllands kredsen afholdt 5 pointjagter :

   – 28 maj : Nyborg

   – 19 juni : Gjerrild klit

   – 28 august : Pøls rev

   – 18 september : Gulstav

   – 16 oktober : Kredsmesterskab ; Hjortholm

I alt 19 deltagere   ved Jyllandsarrangementer.

– Der er i Fyns kredsen afholdt 6 pointjagter:

   – 15 maj

   – 28 august

   – 18 september

   – 9 oktober

   – 30 oktober

   – 19 november

I alt 16 deltagere ved Fyns arrangementer.

– Der er i Sjællands kredsen afholdt 6 pointjagter :

   – 30 maj : Vina Maris Cup, Mosede

   – 12 juni : Hornbæk plantage

   – 16 juli : Veddinge bakker

   – 14 august : Kredsmesterskab ; Lytteposten

   – 10 oktober : Halskov rev

   – 16 oktober : Reersø

   – 29 november : Strandmøllekrogen

I alt 43 deltagere ved Sjællandsarrangementer.

Ud over dette så har udvalget holdt en række møder. Her er der blandt andet lavet et høringssvar angående EU forslag, omkring forbud mod undervandsjagt om natten og brugen af scuba udstyr og harpun. En sag der afgøres i  foråret 2017.

Vi har også arbejdet på at få et konkret svar fra Justitsministeriet, omkring tilladelser til brug af harpuner for unge under 18 år.

Vi fik ved Årsmødet i juni endvidere skiftet 2 medlemmer af udvalget. Søren Forsberg og Kim Westergaard udgik pga. småbørn og manglende tid. I stedet fik vi Bo Sonne Andersen og Mikkel Villadsen ind. To skarpe IT folk med stor interesse og erfaring for UV-Jagt og fiskepleje.

Et travlt, produktivt og meget udbytterigt 2016 🙂

Mvh

William Siefert  / formand UV-Jagtudvalget.

 

 

 

 1. Budget

(WS) oplyste, at økonomien er sund og at undervandsjægerne stort set har modtaget de midler, der er søgt om.

 

 1. Valg af medlemmer til uv-jagt udvalget

WS efterlyste nye medlemmer til uv-jagt udvalget. Ingen ønskede at stille op og de eksisterende medlemmer ønskede alle at fortsætte. Udvalget består derfor af:

William Siefert, formand

Claus Schneiders, kasserer

Mikkel Villadsen

Morten Rosenvold Villadsen

Johan Nielsen

Bo Sonne Andersen

 

 1. Indkomne forslag

Baglimit for hummere:

Signalværdi vedr. evt. størrelse af baglimit for antal hummere pr. uv-jæger pr. dag blev diskuteret. Det blev overvejet, at en høj baglimit sender et signal om, at uv-jægere altid fanger dette antal.

 

Der blev foretaget afstemning mellem følgende 3 muligheder:

 • Højere mindstemål
 • Maksimalt antal pr. uv-jæger pr. dag
 • Ingen ændringer

 

Det blev besluttet, at udvalget foreslår nyt anbefalet mindstemål.

 

Konkurrencer:

Det blev besluttet, at det skal skrives ind i konkurrencereglerne vedr. uv-jagt, at man ikke må markere placeringer, og at gps/ekkolod ikke må anvendes til konkurrencer.

 

Det blev besluttet, at en nordisk mester fra ét år kan få et wildcard som nr. 10 på landsholdet til det efterfølgende år for at få lov til at forsvare titlen. Dette skal skrives ind i konkurrencereglerne.

 

Eventuelt:

WS oplyste, at DSF gerne vil gøre mere for uv-jægerne og efterspurgte forslag til at få flere medlemmer af DSF. Claus Ladefoged oplyste, at man i andre lande skal være medlem af en klub for at få fisketegn til UV-jagt.

 

Johan Nielsen oplyste, at 1. holdet er udtaget til EM i Croatien og, at der desværre ikke er deltagere nok, der ønsker at tage af sted. Det blev diskuteret og enstemmigt vedtaget, at Oliver Tristan Siefert  sendes afsted, som eneste deltager.

 

Asger Frøsig Sørensen oplyste, at der er stor risiko for påsejling af uv-jægere på jagt i Øresund. Det blev aftalt, at WS tager emnet med til sikkerhedsudvalget i DSF. Under teknisk udvalg på forbundets hjemmeside er der et felt til ”TÆT På indrapportering” (http://tekniskudvalg.sportsdykning.dk/sikkerhed/naar-ulykken-er-sket/elektronisk-indberetning/)  Der blev opfordret til, at dette anvendes.

 

 

Bo Sonne Andersen

 

 

Søren Forsberg med lubbe og Johan Nielsen med rødtunge fra vrag ud for Hundested. Foto: Morten Villadsen

 
Udvalget 2014 består af:

 

 
 
 
Om udvalget:
Undervandsjagtudvalget er drevet af frivillige og ulønnede medlemmer. Vi er entusiastiske undervandsjægere der gerne vil gøre en forskel for undervandsjagt i Danmark. Vores fokusområder er:
 
 • Breddearrangementer
 • Elitearrangementer
 • Miljøpleje
 • Pr og image
 • Juridiske og politiske opgaver
 
Udvalget står til rådighed og vil svare på relevante spørgsmål omkring undervandsjagt og udvalgets arbejde ved direkte henvendelser. Hvis du har gode idéer og/eller gerne vil hjælpe med at gøre en indsats så er du også meget velkommen til at henvende dig.