Årets fisk

Årets flotteste fisk skudt ved undervandsjagt i Danmark.

Årets fisk 2013

Mikkel Kehler Villadsen – Havbars Vesterhavet 4,17 kg

Mikkel Havbars

 

Mikkel fortæller fra fangsten:

Ude på en høfde tæt ved Thyborøn, lå jeg på bunden på 4 meter vand, bag en sten og holdte vejret og efter 10 sekunder piskede to mindre havbars forbi, uden at jeg kunne nå at ramme dem – Jeg havde mest lyst til at stige til overfladen og ærgre mig, men jeg havde på fornemmelsen at der var flere på vej og efter et halvt minut, drønede der denne sølvtorpedo ud af det blå vand og svømmede næsten lige ind foran min harpun. Jeg skød, slap harpunen, mens fisken piskede afsted med kurs mod England. Fisken var heldigvis godt ramt og efter et par minutter, hvor den var løbet træt, kunne jeg tage den i armene og virkelig mærke hvor stor den var. Helt fantastisk. 230 gram fra Danmarksrekorden! 

Reglerne for årets fisk

Konkurrencen løber fra 1/1 til 31/12 og der vil således igen være kåring af vinderne i forbindelse med årsmødet der holdes i juni måned hvert år.. Fangsten må ikke være mere end en måned gammel ved tilmeldingen. Seneste tilmelding er den 31/1. Det vil, som før, være velset at skrive en beretning om fangsten/turen og en eller flere af disse vil måske blive trykt i sportsdykkeren. Konkurrencen er kun for medlemmer af Danmarks Sportsdykker Forbund. Man skal være medlem på fangsttidspunktet.

Til konkurrencen “Årets fisk” er der følgende præmier:

  1. præmie: gavekort til www.decoshop.dk på 1.000 kroner
  2. præmie: gavekort til www.decoshop.dk på 400 kroner
  3. præmie: gavekort til www.decoshop.dk på 250 kroner

Følgende fiskearter er gældende og sammenligning af størrelse arterne imellem foregår efter følgende kriterier (fastsat efter DK rekorder ved årsskiftet – eller endnu større fisk tilmeldt konkurrencen)

Torsk 13,7 kg
Multe 5,3 kg
Hornfisk 700 g
Pighvarre 6,3 kg
Sej / lubbe 2,6 kg
Skrubbe 2,3 kg
Rødspætte 2,6 kg
Slethvarre 3,9 kg
Havbars 4,4 kg

Regler for godkendelse af fisk:

Fisken skal være fanget på sportslig vis under UV-jagt ved fridykning i dansk farvand.

Der skal være min. et vidne til vejningen og dennes navn, adresse og tlf. nr. oplyses.

Anmeldelsen foretages pr mail til “Kim Westergaard” , på sletdette////westergaardkim@gmail.com med DSF Årets Fisk anført i emne.
Husk at slette ‘sletdette////’ fra mail adressen! .
Anmeldelsen skal indeholde foto af fisken og UV-jægeren, der tydeligt viser fiskens størrelse (brug f.eks. genstand med alm. kendt mål på fotoet sammen med fisken) samt oplysning om hvilken vægt der er brugt. Desuden sendes en beretning om fangsten hvor fangsted også angives.

Fisk til “Årets fisk 2014

Claus Knudsen med torsk på 11000 gram

Claus2KnudsenTorsk11

 

 

 

Henrik Skott med Havbars 5238 gram

 

DSF Havbars 5238gram

 

 

 

William Siefert med Aborre på 1936 gram

 

AborreDSF1936

 

 

Peter Lisby med Havørred på 9700 gram

DSForred9700

 

Martin Sonne med Torsk på 14,13 kg

DSF_torsk_14130gr_114cm

Fisk til “Årets fisk 2013

Mikkel Villadsen med Havbars på 4170 gram

havbarsmikkel2013

Claus Knudsen med Havbars på 3920 gram

havbars2013ClausK

Lars Fox med Torsk på 9860 gram

torsk lars fox 986kg

Fisk til “Årets fisk 2012

Kasper Wendelin med ny DSF rekord multe på 5040 gram.

 

interid_26_DSF Rekord Multe Kasper

Casper Clemmesen med ny DSF rekord Havbars på 4410 gram

interid_26_DSF rekordHavbars Casper

 

Martin Jensen med Havbars på 3870 gram

 

interid_26_DSF Rekord Martin Jensen Havbars 3870gr

Tidligere års tilmeldte fisk:

Tilmeldte fisk til “Årets fisk 2011”

interid_26_DSF Rekord Jacobs torskJacob Valeur har fanget en flot torsk på 10,17kg. 98 cm. Taget i øresund sammen med Kim Westergaard, Claus Gudum og Anders Hemmingsen i november 2011. Indeks ender på 1,356 efter de gamle regler

 

interid_26_ChristiansvendsenBarsChristian Svendsen, Rønde, har fanget en stor havbars med indeks 1,237 efter de gamle regler. Han beretter:
Torsdag den 25/8-2011 endte jeg omkring middagstid ved Hanstholm!
Erhvervsdykkeren (som reparerer på molen) var lige dukket op af vandet og meldte om udmærket sigt, hvilket ville sige 3-4 meter på de kanter. Han advarede dog om at dagen før var sigten skiftet med tidevandet omkring middag og var blevet til muddervand!
Derfor ilede jeg tilbage til bilen og foretog en hurtig omklædning for at ile tilbage og springe i vandet i en fart.
Med det samme kunne jeg se at strømmen allerede var vendt og desværre trak den allerede brunt vand med sig ind over molen. Jeg begyndte jagten, dykkede ned og lå aspetto på “der alte mole”. Sigten svingede meget, men det var acceptabelt. Så hurtigt multer, fik også ram på nogle stykker. Under et neddyk ca. midt på molen, hvor jeg havde fået placeret mig godt skjult nede i en stor revne i molen, skete der noget… Først så jeg lidt multer, men lod dem passere. Så pludseligt ud af tågerne dukkede der en stor skikkelse op. Jeg kunne hurtigt se på kropsformen at det ikke var multe. Den kom tættere på og jeg kunne se det var grov havbars…
Jeg tror den havde luret mig, men jeg var godt nok skjult til at den fortsat var nysgerrig. Den svømmede lidt nærmere, ca. en meter foran spydspidsen. Så havde den fået kigget nok og drejede af. Men det blev fatalt for den at vende blanksiden til, jeg kunne sætte spyddet godt gennem fisken. Mens jeg steg mod overfladen pumpede barsen rundt, for dælen der er træk i sådan en basse! Efter nogle vilde ture kunne jeg forsigtigt trække den mod overfladen! Heldigvis sad den på linen, den var helt sikker!
Fortsatte jagten hen langs molen og nappede yderligere et par multer. Samtidigt tog strømmen til og sigten blev ringere. Til sidst var strømmen så kraftig at jeg opgav at jage. Svømmede et par hundrede meter mod strømmen for at komme hen til erhvervsdykkerens stige, puha det gav sved på panden i den strøm og med bøje og fisk på slæb!
Vel oppe på land kunne jeg beundre et stk. havbars på 71 cm og 3782 gram! Knap 100 gram mindre end DK rekorden, taget i 2003 af en lystfisker i Kalundborg Fjord.
Da jeg rensede den fandt jeg til min store overraskelse 4 små taskekrabber i maven på den!


Simon Høyer tilmelder en stor multe (Index 1,18 efter de gamle regler). Her er hans beretning: En dejlig mandag uden det store at lave på arbejde, det resulterede i at jeg ringede til kassy, vi blev hurtigt enige om at vi skulle til langeland og se efter multer. kort tid efter var kursen sat med store forventninger.
Hurtig omklædning og klar til at gå i vandet klokken 12:06. vi lagde os med 10-15 meter imellem os og gled så stille op langs kysten, sigten var meget blandet fra ingenting til 5-6 meter, strømmen var stærk og lige imod os, vi prøvede at krydse lidt op mod stømmen, der gik ikke længe før vi så de første misiler komme hamrende forbi, uden chance for at reagere. efter 1 times tid kommer et monster af en multe lige imod mig, drejer med den rundt til siden og skyder,Zak så forsvinder linen fra mit hjul, vil tro den stikker af med små 20 meter før den ligger sig ned og venter på mig, der jeg når frem gentager den turen igen. Dette sker et par gange inden jeg får fingre i den og den kommer på strigeren. den ser stor ud syntes jeg og skyder den til 4-5 kg. jeg svømmer meget tilfreds vidre og ser en del multer uden trang til at skyde, bare se dem er en stor tilfredstillelse. få dog kløen i trigger fingeren en gang mere og får endnu en fin multe inden vi går op af vandet.
Under omklædningen stå vi og snakker om hvor stor multen er for den ser kæmpe ud, afsted hjemad og finde vægten frem. den viser 5,3 kg lige ud. så det var en kæmpe.


interid_26_DSF rekord Johan Torsk 1372 kg 01052011 Oresund Ryggen NielsenJohan Nielsen var på Øresund den 1. maj og kommer med denne beretning: Jeg var ude at dykke med min klub regina maris på et stenrev som hedder ryggen der ligger i Øresund. Lidt nord for ryggen var der virkelig mange torsk. store stimer af mindre 1-5kg torsk var i området og hist og her stod der torsk og sov med den karakteristiske krølle på halen. Sigten var fantastisk, vi kunne se bunden tydeligt på 13m og så god sigt oplever man kun i øresund i foråret. Pludselig ser jeg en stor torsk ved bunden, den sover tydeligvis og jeg kan derfor svømme helt tæt på den og skyde den sikkert. Da jeg får den i hånden er det tydeligt at det er en måler, men det var alligevel overraskende at vægten viste 13,72, ny rekord for DK.

 


Per Henriksen har fanget disse to torsk på henholdsvis 9,3 kg og 6,5 kg på Øresund i slutningen af Aprilinterid_26_Bi-Per

 


interid_26_slethvarre 3,9Natdyk tæt på Gulstav, Sydlangeland 26. april 2011:
Efter at have prikket to slethvarrer, en del skrubber og en enkelt torsk, begyndte jeg at fryse og besluttede derfor at svømme tættere på land og tilbage til udgangspunktet. På lavt vand lå der endnu en slethvar, som jeg håndfangede, mens jeg forsøgte at råbe min makker, Kim Buchardt, op. Jeg var i tvivl om mindstemålet, men da den kun var 27 cm, lod jeg den svømme. Lige efter ser jeg en ordentlig plade af en fladfisk i periferien af mit synsfelt. Jeg drejer lygten, så det kun er coronaen, der lyser på den. Fisken, som jeg antager er en pighvar, ligger på ren sandbund på 1,5 m vand. I modsætning til dagens øvrige fangst vælger jeg at skyde den (fra overfladen), for tænk nu hvis den svømmer lige som jeg skal til at dykke ned og prikke den!
I de efterfølgende minutter slås jeg med at få hvarren ned ad bøjelinen. Den er pænt urolig og derfor bliver linerne fra bøje og harpun viklet pænt ind i hinanden. Jeg redder bogstaveligt talt trådene ud og hvarren svømmer ned ad linen og graver sig lidt ned. Så kommer Kim til og spørger, hvad jeg har gang i? Jeg har svært ved at styre min begejstring og beder ham dykke ned og ta’ et kig. Kim konstaterer, at den da er pænt stor og få øjeblikke senere får han selv en slethvar på 2,5 kg. Det er klubrekord jubler Kim, for min er jo en pighvar. Da vi kommer på land, bliver vi begge klogere, for det er en fin slethvar i str. übergroß :-). 61 cm og 3,9 kg.
Mvh Lars “Fox”