Historie fra DM i uvjagt i 2013

DM i undervandsjagt 2013.

Thomas Brogaard  - Foto MRV

Foto Morten Rosenvold Villadsen

I den første weekend af Juni samledes 31 deltagere til de danske mesterskaber i undervandsjagt på Bornholm.

Vejret havde vist sig fra sin pæne side og på trods af meldinger om koldt vand, tynde skrubber og ringe forekomster af torsk, var der stor optimisme da starten gik ved naturskønne Hammer Havn.

Turisterne oppe på Hammershus granitklipper skuede med vantro på de godt halvanden dusin mænd i våddragt med harpuner over nakken, der under skrig og skrål satte i løb mod deres rette element.

Dybt vand og klipper

Jagten var fastsat til 5 timer både lørdag og søndag og med knap 11 grader varmt vand, var det en udfordring for de fleste, bare at holde varmen under dragten. Bornholm er et af de smukkeste steder i Danmark og det er bestemt ikke kun oppe over vandet. Store runde sten afløses af kantede klipper og dybdekurverne ligger tæt ind under land, hvilket giver chance for at opleve en meget varieret bund indenfor få hundrede meter.

Fangsterne

Fangsterne var fine og efter den første dag, lå Morten Rosenvold Villadsen i front efter at have skudt en stribe fine torsk, skrubber og pighvarre.

På dag 2 glimrede fladfiskene med deres fravær og mange havde store problemer med blot at skaffe fisk på konkurrencemålet. Til trods for dette fik Johan W. Nielsen for fjerde år i træk fanget fisk nok til at bestige 1. Pladsen (med fansgt af hele 5 arter!) og dermed få lov til at vælge først på sponsorbordet, der var spækket med flot og anvendeligt grej fra bl.a. Decoshop, Kingfish, Wiseled, Fynsk dykkercenter, Sportsbutikken.dk, Imersion og Cressi sub.

1. Johan Nielsen

2. Thomas brogaard

3. Morten Villadsen

Vindere af holdkonkurrencen blev (igen) Regina Maris (Morten Villadsen, Knud Iversen og Kristian Larsen)

Til sidst, men på ingen måde mindst, skal der siges en kæmpe tak til dykkerklubben Calypso, der stillede med bådførere ved eventet.

Vinder Johan Nielsen